Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.02.28 12:40

Vízóra hibák. Csőtörés vízórán kívül és belül

Azt szokták mondani, hogy a vízszerelésben kétféle csőtörés van(kerters házaknál): az, ami a vízórán kívül és ami a vízórán belül keletkezik. Talán mindenki egyetért abban, hogy a szerencsésebb eset a vízórán kívüli eset; ilyenkor a közműszolgáltató végezteti el a munkálatot a saját partnerével, így a költségek is őket terhelik. Mindez azt is jelenti, hogy a szivárgás által elveszett vízmennyiség nem kerül elszámolásra, illetve kiszámlázásra a lakó felé.

NEM BOLDOGUL A VÍZÓRÁVAL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Sok esetben a csőtörés a vízaknában jelentkezik. Ilyenkor a vízóra elszámolja a „fogyasztást”, tehát elméletileg a lakó költségeit jelentik. Ebben az esetben már a vízóra számlálója bizonyítékul szolgálhat egy rejtett csőtörés esetén. Nehéz elképzelni, hogy a víz használat irreálisan megnőtt volna, ezért mindenképpen fel kell derítenünk az eltérés, növekedés okát.

Arra érdemes még kitérni, hogy az elszámolásban előfordulhatnak adminisztratív vagy az óra leolvasásakor vétett hibák. Ha túl magas a számla, elsőként ezeknek járjunk utána, utána kezdjünk el a rejtett szivárgás után kutatni!

Szerencsére nem kell vízszerelőnek lenni, mi magunk is egyszerűen meggyőződhetünk arról, hogy valódi csőtörésről van-e szó. Ennek kiderítésére a vízóra lesz a segítségünkre. De mielőtt nekikezdünk a megfigyelésnek, gondoskodnunk kell arról, hogy minden csapot és szelepet elzártunk a lakásban. Ezután vegyük szemügyre a vízórán található vízáramlást jelző kereket. Ha forgómozgást mutat, az esetben nem kérdéses, szivárgással, csőtöréssel van dolgunk. De biztos, ami biztos, jegyezzük fel az óra aktuális állását és kérjük vízszerelő segítségét.

Tehát tételezzük fel, hogy nem történt adminisztratív vagy leolvasási hiba, a fogyasztás tényleges! A probléma felderítését érdemes a vízaknában kezdeni, ugyanis az itt keletkező hibákat egy vízszerelő viszonylag egyszerűen javíthatja, a lakók pedig örülnek, hogy megúszták a bontással járó kellemetlenségeket.

Nagyobb a probléma, ha a csőtörés nehezen megközelíthető helyen lépett fel és bontást követel meg. Ilyenkor nincs mit tenni, meg kell oldani a feladatot. Szerencsére ma már műszeres csőtörésvizsgálók, illetve csőszivárgás keresők állnak rendelkezésre, amelyek segítségével egy felkészült vízszerelő lokalizálhatja a leginkább elrejtett szivárgásokat is.

A vízóra elárulja a hibát? Csőtörés vízórán kívül és belül

 

Az ilyen jellegű lokalizálásnak köszönhetően megóvhatjuk magunkat, házunkat és udvarunkat a „rombolástól”. Mennyivel egyszerűbb megkeresni a szivárgás pontos helyét, mint kibontani a teljes vízhálózatot?

Honlap készítés