Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

S.O.S.  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

06-30-200-9905

Gabona Róbert Vízvezeték szerelő     

Duguláselhárítás Budapesten, hétvégén is.

 

Duguláselhárítás folyamata

 

A dugulás keletkezése

A dugulás keletkezése általában a vízvezetékek keresztmetszetének csökkenésével kezdődik. A vízvezetékrendszer úgy van kialakítva, hogy a teljesen függőleges, valamint a lejtős szakaszok mellett vannak vízszintes, vagy majdnem teljesen vízszintes részei is. Itt tud vízpangás kialakulni. Ennek hatására vízkő keletkezik, és a cső keskenyebb lesz. Így aztán sokkal könnyebben tudnak fennakadni benne a szennyeződések, hogy aztán végül el is duguljon a vízvezeték.

 

Hasonló a helyzet a zsíros felületekkel is, ilyen mind a szappan, mind a konyhából lefolyó víz, mely aztán a vízkőhöz hasonlóan, egymás hatását erősítve rakódik le csöveinken. A könyökidomok és más csatlakozók, a szifonok, valamint az összefolyók érintettek még leginkább a dugulásban.

 

A leginkább dugulásra hajlamos helyek a mosogató és a zuhanyzó szifonja, a WC vízelvezetője.

Mikor hívjon?

A dugulás legnyilvánvalóbb jele, amikor már nem távozik a víz a mosdóból, mosogatóból, kádból. Azonban vannak előjelek. Például, ha sokáig pang a víz, lassan, legalábbis a megszokottnál lassabban folyik el. A fürdőszobában dugulást jelez, ha lefolyik ugyan a víz, de egy másik szaniter lefolyójánál visszajön. Ez azt jelenti, hogy nem tudott elfolyni. Például a padlóösszefolyón feljön a víz, miután valahol máshol, a zuhanyzóban, a kádban vagy a csapban leengedtük azt.

 

A víz elfolyásakor furcsa hangokat hallunk. Akár a mosogatóról van szó, akár a mosdóról, kádról, ez a szifonon kívüli, a csőrendszerben lévő dugulás jele. A nehezen távozó víz hangjai ezek, melyek jelzik számunkra, hogy a vízelvezetőrendszerben valahol dugulás van, hiszen az elfolyó víz nem tud akadálymentesen átjutni valahol.

 

A lefolyókból visszaáramló kellemetlen szagok is dugulásra utalnak. Ha már egy ideje felfigyeltünk a jelenségre, akkor feltehetően dugulásról van szó. A WC-nél tipikus jelenség, hogy habár lehúzáskor távozik a víz, azonban nagyobb terhelés esetén lelassul vagy leáll az öblítés.

 

Ezekben az esetekben először a duguláselhárító szerek szoktak következni, valamint a házi vízpumpa. Ha ezek a módszerek nem segítenek, komolyabb dugulásról van szó. Ilyenkor minél hamarabb vízvezetékszerelőre van szükség, hívjon bátran.

S.O.S.  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

06-30-200-9905

 

Mi fog történni? A dugulás falbontásmentes elhárítása

Először helyzetfelmérés történik, és arra is van esély, hogy a csatornapumpa használatára kerül ismét sor, hogy megállapítsam a dugulás mértékét, és hogy mennyire mélyen lehet.

A vízvezetékszerelő feladata, hogy minél kisebb veszteséggel tárja fel a dugulás helyét, és oldja meg a problémát. Fontos cél a duguláselhárítás esetében is, hogy ne kerüljön sor falbontásra. Szerencsére a mai modern eszközökkel ez már könnyedén megelőzhető.

Például elő szokott kerülni a csatornatisztító spirál. Ebből létezik kézi és elektromos változat is. Ilyenkor az a cél, hogy a spirált körkörös mozdulatokkal alkalmazva tisztítsuk át az eldugult szakaszt. Ha nincs túl mélyen a dugulás, akkor a spirál az egyik legjobb döntés. Komolyabb esetben elektromos változat kerül elő, egyébként a kézi is megfelelhet.

A dugulás elhárításában ezek az eszközök megfelelő szakértelemmel párosítva sokszor gyors és hatékony eredményt hoznak.

 

Vannak azonban komolyabb szerkezetek, mint például a csatornatisztító gép.

Ezeket általában nagyobb átmérőjű csatornákhoz szokták használni, mintsem házi vízvezetékekhez. Azonban hatékonysága miatt egyre gyakrabban fordul elő, hogy házi dugulások esetében is elővesszük. A csatornatisztító gép működési elve, hogy nagy nyomással enged vizet az eldugult vízvezetékbe, csatornába. Előfordul, hogy 200 bar nyomással fejti ki hatását. Persze a csatornatisztítógép hatása nem minden esetben indokolt. Hiszen igaz, hogy jóval hatékonyabb a csőtisztító spirálnál, de használata bizonyos esetekben nyilvánvalóan túlzás. Emellett arról is mérlegelni kell, hogy vajon mennyire épek a vízvezetékek, hiszen ekkora nyomással kárt tehetünk bennük. A gép vízfogyasztása sem elhanyagolható kérdés, hiszen komoly vízmennyiségről beszélünk. Akár egy tisztítás során ezer liter vizet is elhasználhat ez a gép.

 

Persze nem csak ilyen drasztikus módon lehet megoldani a dugulás problémáját. A lényeg, hogy minél helyzetre szabottabb megoldást találjak, erre a szakértelem és a megfelelő eszközök ismerete és használata a garancia. Kiemelten fontos célom, hogy egy duguláselhárítás során is gyors, precíz és hatékony legyek, és minél kíméletesebb. Ne tegyek kárt a vízvezetékrendszerben, illetve a lakásban. Éppen ezért fontos, hogy falbontás nélkül sikerüljön orvosolnom a problémát.

 

 

Gabona Róbert  duguláselhárítás, csatornakamerázás

Telefonszám: 06-30-200-99-05  

Dugulás elhárítás Vízszerelés, csatornakamerázás: Budapesten és környékén.

Duguláselhárítás hétvégén és ünnepnapokon is!

 

Honlap készítés