Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Duguláselhárítás, lefolyó tisztítás

S.O.S.  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

06-30-200-9905

Gabona Róbert Vízvezeték szerelő     

Duguláselhárítás Budapesten, hétvégén is.

 

Duguláselhárítás 

Csatorna, lefolyó vezetékek gépi tisztítása. Dugulás elhárítás lakásban és kertben, udvaron egyaránt. Mosd, mosogató, padló összefolyó, kád, wc, esővíz, vagy egyéb lefolyó dugulása van hívjon, gyors segítség SOS duguláselhárítás Budapest és környékén. Gabona Róbert vagyok vízszerelő, amennyiben lefolyó vezetékében dugulást tapasztal non stop hívhat, a telefonon velem fog beszélni, a megrendelt munkára is Én megyek ki.

A dugulások keletkezése

Általában a lefolyóvezetékek keresztmetszetének csökkenésével kezdődik. A lefolyóvezeték úgy van kialakítva, hogy a teljesen függőleges, valamint a lejtős szakaszok mellett vannak vízszintes, vagy majdnem teljesen vízszintes részei is ( a szennyvíz csatorna idális ejtése 3-4 ezrelék, de maximum 1 %). Itt tud vízpangás kialakulni. Ennek hatására lerakódás keletkezik, és a cső keskenyebb lesz. Így aztán sokkal könnyebben tudnak fennakadni benne a szennyeződések, hogy aztán végül el is duguljon a vízvezeték.

 

Hasonló a helyzet a zsíros felületekkel is, ilyen mind a szappan, mind a konyhából lefolyó víz, mely aztán a vízkőhöz hasonlóan, egymás hatását erősítve rakódik le csöveinken. A könyökidomok és más csatlakozók, a szifonok, valamint az összefolyók érintettek még leginkább a dugulásban.

 

A leginkább dugulásra hajlamos helyek a mosogató és a zuhanyzó szifonja, a WC vízelvezetője.

Mikor hívjon?

Ha nehezen vagy egyáltalán nem folyik le a víz.

A dugulás legnyilvánvalóbb jele, amikor már nem távozik a víz a mosdóból, mosogatóból, kádból. Azonban vannak előjelek. Például, ha sokáig pang a víz, lassan, legalábbis a megszokottnál lassabban folyik el. A fürdőszobában dugulást jelez, ha lefolyik ugyan a víz, de egy másik szaniter lefolyójánál visszajön. Ez azt jelenti, hogy nem tudott elfolyni. Például a padlóösszefolyón feljön a víz, miután valahol máshol, a zuhanyzóban, a kádban vagy a csapban leengedtük azt.

 

A víz elfolyásakor furcsa hangokat hallunk. Akár a mosogatóról van szó, akár a mosdóról, kádról, ez a szifonon kívüli, a csatorna rendszerben lévő dugulások jelei is lehet. Ez akár a nehezen távozó víz hangjai is lehetnek, melyek jelzik számunkra, hogy a vízelvezetőrendszerben valahol propléma van, hiszen az elfolyó víz nem tud akadálymentesen átjutni valahol.

 

A lefolyókból visszaáramló kellemetlen szagok is dugulásra utalhatnak. Ha már egy ideje felfigyeltünk a jelenségre, akkor feltehetően dugulásról van szó. A WC-nél tipikus jelenség, hogy habár lehúzáskor távozik a víz, azonban nagyobb terhelés esetén lelassul vagy leáll az öblítés.

 

Ezekben az esetekben először a duguláselhárító szerek szoktak következni, valamint a házi vízpumpa. Ha ezek a módszerek nem segítenek, komolyabb dugulásról van szó. Ilyenkor minél hamarabb vízvezetékszerelőre van szükség, hívjon bátran.

S.O.S.  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

06-30-200-9905

 

Mi fog történni? A dugulás falbontásmentes elhárítása

Először helyzetfelmérés történik, hogy megállapítsam a dugulás mértékét, és hogy mennyire mélyen lehet.

A vízvezetékszerelő feladata, hogy minél kisebb veszteséggel tárja fel a dugulás helyét, és oldja meg a problémát. Fontos cél a duguláselhárítás esetében is, hogy ne kerüljön sor falbontásra. Szerencsére a mai modern eszközökkel ez már könnyedén megelőzhető.

Például elő szokott kerülni a csatornatisztító spirál. Ebből létezik kisebb kézi és nagyobb dobozos változat is. A gépí tisztításnál az a cél, hogy a spirált körkörös mozdulatokkal alkalmazva tisztítsuk át az eldugult szakaszt. A mosdó, a mosogató és a wc is más átmérőjű vezetékkel kerül kialakításra ezért, dugulás elhárítás esetén is különböző átmérőjű spirált kell alkalmazni.

A dugulás elhárításában ezek az eszközök megfelelő szakértelemmel párosítva sokszor gyors és hatékony eredményt hoznak.

Duguláselhárítás árak

Dugulás elháritás árakkal kapcsolatban kérem telefonáljon, Én fogom felvenni a munkát is Én végzem el.

Duguláselhárítás Budapest: Zugló, Erzsébet, Csepel, Újpest, Rákospalota, Angyalföld,  Pesten és Budán,  továbbá a I. II. III. IV. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és Pest megye több településén is.

Nagynyomású lefolyótisztítás:

Vannak olyan esetke amikor a gépi sprálozás már nem elégséges, ilyenkor segíthetnek komolyabb szerkezetek, mint például a magas nyomású csatornatisztító gép. Ezeket általában nagyobb átmérőjű csatornákhoz szokták használni, mintsem házi vízvezetékekhez. Azonban hatékonysága miatt egyre gyakrabban fordul elő, hogy házi dugulások esetében is elővesszük. A csatornatisztító gép működési elve, hogy nagy nyomással enged vizet az eldugult vízvezetékbe, csatornába. Előfordul, hogy 200 bar nyomással fejti ki hatását. Persze a csatornatisztítógép hatása nem minden esetben indokolt, de használata bizonyos esetekben nyilvánvalóan túlzás. Emellett arról is mérlegelni kell, hogy vajon mennyire épek a vízvezetékek, hiszen ekkora nyomással kárt tehetünk bennük. A gép vízfogyasztása sem elhanyagolható kérdés, hiszen komoly vízmennyiségről beszélünk. Akár egy tisztítás során ezer liter vizet is elhasználhat ez a gép.

 

Persze nem csak ilyen drasztikus módon lehet megoldani a dugulás problémáját.

A lényeg, hogy minél helyzetre szabottabb megoldást találjak, erre a szakértelem és a megfelelő eszközök ismerete és használata a garancia. Kiemelten fontos célom, hogy egy duguláselhárítás során is gyors, precíz és hatékony legyek, és minél kíméletesebb. Ne tegyek kárt a vízvezetékrendszerben, illetve a lakásban. Éppen ezért fontos, hogy falbontás nélkül sikerüljön orvosolnom a problémát.

Mi is tehetünk a dugulások megelőzésért?

Figyeljük a helyes használatra, például mosogató esetén ne öntsünk ételmaradékot, olajat, zsiradékot bele.  Megelőzés végett érdemes néha forró víz (kb. 55-70 fok közötti) segítségével áttisztítani a lefolyót, így  kisebb eséllyel szűkülnek be a vezetékek. Arra érdemes ügyelni, hogy a forró víz tényleg csak kb. 55-70 fok körüli legyen.

Hogyan csináljuk?

Mosatásnál nyissuk meg a meleg vizet, várjuk meg amíg teljesen meleg lesz a víz, ezután dugja be a dugót és kb. 3/4-ig töltse meg a mosogató medencét. Ezután hagyjuk szabadon lefolyni a vizet. 

 

Gabona Róbert  duguláselhárítás

Telefonszám: 06-30-200-99-05  

Dugulás elhárítás Vízszerelés: Budapesten és környékén.

Duguláselhárítás hétvégén és ünnepnapokon is!

 

Honlap készítés