Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Csőtörés javítás

S.O.S. Csőtörés javítás, csőrepedés javítás

06-30-200-9905
Gabona Róbert Vízvezeték szerelő
Vízvezeték és lefolyó csőtörés javítása, gyors kiszállással hétvégén is!

Csőtörés javítás

Amennyiben csőrepedése, csőtörése vízvezték vagy lefolyó vezeték meghibásodása van, hívjon, telefonon velem fog beszélni, a helyszínen a szükséges vízszerelői munkát is Én fogom elvégezni. Csőrepedés elhárítása lakáson belül és kertben egyaránt, véséssel, vagy ássásal. Vízszivárgás megszüntetése, csőtörés elhárítás Budapest és környéke.

A csőtörés szembetűnő és rejtett jelei

Sokan azt gondolják, hogy a csőtörést könnyű felfedezni, hiszen folyó, ömlő vízzuhatag, óriási pocsolyák, spriccelő vezetékek jelzik a helyzetet. Azonban a csőtörésnek lehetnek rejtett jelei, például amikor meg van repedve a vízvezeték, akkor szinte észrevétlenül tud hosszú időn át szivárogni, csepegni a víz. Ezért érdemes a következő apróbb, rejtett, vagy épp feltűnő jeleket figyelni. Ezek észleléskor azonnal lépni kell:

 

Vízfoltok a falon vagy a plafonon

Ha vízfoltokat észlelünk, elképzelhető, hogy egy megrepedt, szivárgó vízszállító csőből származnak. Hiszen, ha az ázás olyan helyen van, ahol egyértelműen nem származhat kívülről a víz, akkor azonnal felismerhetjük a helyzetet. Ha nehezebb megítélni, hogy csőtörés állhat-e a háttérben, akkor figyeljük meg, hogy szárad-e a vízfolt. Feltűnő jel, ha a vízfolt nem szárad meg, folyamatosan jelen van, esetleg növekszik. Ebben az esetben csőtörésre lehet gyanakodni.

Megnövekedett páratartalom a lakásban

A megnövekedett páratartalom is a víz állandó, folyamatos jelenlétére utal. Ha nincs semmilyen más olyan körülmény, amely ezt előidézheti, például új nyílászárók közelmúltbeli beszerelése, ritkább szellőztetés, és más hasonlók, akkor elképzelhető, hogy rejtett vízvezeték repedés áll a háttérben. A penészesedés is ezeket a jeleket erősíti. Érdemes leellenőrizni ilyenkor a vízszámlát, összehasonlítani a korábbiakkal, hiszen feltehetően látványosan nőtt a fogyasztás. Ha az egymással összefüggő jelek erősítik a gyanút, minél hamarabb keressen fel, és igyekszem minél gyorsabban és kíméletesen felmérni, majd megoldani a problémát.

 

Víztócsák, szivárgó víz

A víztócsák megjelenése olyannyira szembetűnő jel, hogy szerencsésnek is érezhetjük magunkat: a probléma felfedte magát. Persze a csőtörés minden esetben bosszúságot és kellemetlenséget okoz, azonban azzal, hogy felfedeztük, már egy óriási lépést tettünk a vízszivárgás megoldása felé.

 

Csőtörés javítás

 

Csöpögő csap

A csöpögő csap nagyon becsapós tud lenni. Sokszor a csap alkatrészeinek elhasználódása, a tömítőgumi megnyúlása okozza ezt a kisebb kellemetlenséget, melyet aztán könnyen orvosolhatunk. De van, hogy nem ez áll a háttérben, hanem bizony csőtörésre gyanakodhatunk. Ha a csaptelep szétszerelése, áttisztítása, az alkatrészek ellenőrzése és a tömítés cseréje után is fennáll a helyzet, akkor nagy eséllyel nem a csap volt a hibás.

Csökkenő víznyomás a csapban

A csövek repedése, a máshol elfolyó vagy elszivárgó víz eredménye a víznyomás csökkenése a rendszerben. Ezt a vízcsapok megnyitásakor tudjuk észlelni.

 

Gyanúsan magas vízszámla

A gyanúsan magas vízszámla arra utal, hogy valahol folyik a víz. Elképzelhető, hogy csak szivárgásról van szó, azonban ez a lassú, de folyamatos csöpögés annyi elfolyó vizet eredményez, hogy annak meg kell látszania a vízszámlán. Tehát gondolkodjunk el, hogy változtattunk-e a közelmúltban a szokásainkon, ha nem, akkor a többi, rejtett csőtörésre, repedésre utaló jelet is ellenőrizzük le.

 

Pörgő vízóra

A pörgő vízóra a vízszámlához hasonló módon lehet a csőrepedés igazolója. Egyszerűen le tudjuk ellenőrizni, hogy van-e ilyen probléma. El kell zárni az érintett csapokat, és az azokat mérő vízórát kell leellenőriznünk: mozog-e akkor, amikor nincs megnyitva a csap? Minden vízórát ellenőrizzünk le, ha csőrepedésre gyanakszunk.

 

Ha ezeket a jeleket tapasztalta, az alábbi elérhetőségek bármelyikén kereshet. Fontos, hogy minél pontosabban írja le a helyzetet, hogy már a telefonos beszélgetés alapján fel tudjam mérni annak sürgősségét és komolyságát. Megpróbálok a lehető legrövidebb időn belül megérkezni, hogy megkezdhessem a felmérést és a vízszívárgás megszüntetését.

Csőtörés esetén mielőbb szükséges lehet elzárni a főcsapot vagy szakaszoló elzárót.

Nagyobb vízvesztéssel járó csőtörések esetén ajánlott a főelzáró elzárása, evvel megakadályozhatóak a további károk.  Az ilyen elzárok általában vízóránál, pincében, vagy falon belüli csempeszelepek szoktak lenni. Flexibilis cső esetén elégséges lehet a sarokcsap elzárása is. 

Mi a következő lépés?

Csőtörés esetében nagyon fontos tényező az idő. Ne hagyjunk több vizet elfolyni, lehetőleg előzzük meg az ázás fokozódását, és a vízvezetékhálózat további romlását.

Ezért aztán minél hamarabb fedezzük fel a problémát, és minél gyorsabban kezeljük azt, annál kisebb lesz a kár. Ezért fontos már az egyeztetés során megismernem a helyzetet.

 

Kiérkezés után azonnali, gyors és lehetőleg bontás nélküli helyzetfelmérés következik. A megfelelő, hatékony és pontos eszközökkel igyekszem bontás nélkül felkutatni a szivárgás helyét. Az erre tökéletesen alkalmas, finomhangolt eszközök a csőtörés vagy a csőrepedés pontos helyének meghatározásával segítenek megelőzni azt is, hogy a javítás során nagy kárt kelljen tenni a lakásban. Ha tehát az elhárítás meg is kívánja a falbontást, nem mindegy, hogy mekkora területen végezzük el azt.

Csőtörés helyének pontos meghatározása

Lehetőség van már a falon belüli vagy a föld alatt lévő rejtett csörepedés helyének pontos meghatározására, a csőtörés bemérés segítségével. Ilyen esetekben egy speciális, erre a célra kifejlesztett műszerrel rendelkező szakember állapítja meg a hiba pontos helyét.

Udvari, kerti csőtörés javítása ásással

Csőtörés a kertben:

Vízszivárgás nem csak lakáson belül, hanem az udvaron, kertben is kialakulhat. A földben lévő víz és lefolyó vezetékeken keletkezett hibák mértéke nagyban függ a vezetékek korától, anyagától és állapotától.
Kertben csőtörések általában a föld alatt lévő lefolyó, vagy vízcső repedése miatt alakul ki. A kerti csapok fagyás elleni védelmét szolgáló téli csap (fagycsap) meghibásodása is okozhat a csőrepedéshez hasonló tüneteket, (folyamatosan pörgő vízórát, vagy a föld felázását).

Mi történik ebben az esetben?

A kiásást követően szakszerűen javítom a hibás szakaszt, új anyagok beépítésével, ezután visszatemetem. Kertben lévő vezetékeket (régieknél: eternit, beton, az újabbaknál PVC, vagy KG cső) a technológiájuknak megfelelő anyagok felhasználásával javítom. Ez lefolyó csöveknél KG, míg vízvezetékeknél általában roppantós idomok, KPE csövek és a hozzá tartozó szerelvények kerülnek beépítésre.

Csőtörés javítás ár

A javítási költségek több mindentől függhetnek. Csőtörés elhárítás árajánlat miatt kérem hívjon, néhány kérdésemre adott válasza alapján fogok tudni adni egy megközelítő, vagy egy pontosabb árajánlatot. 

Csőtőrés javítás Budapest, Pesten és Budán, Zugló, Erzsébet, Csepel, Újpest, Rákospalota, Angyalföld,   vízszivárgás megszüntetése a I. II. III. IV. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és Pest megye több településén is.

Gabona Róbert  vízszerelő

Telefonszám: 06-30-200-99-05  

Csőtörés javítás vízszerelés: Budapesten és környékén.

Csőtörés javítása hétvégén és ünnepnapokon is!

Honlap készítés