Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Csőtörés javítás

S.O.S. Csőtörés javítás, csőrepedés javítás

06-30-200-9905
Gabona Róbert Vízvezeték szerelő
Vízvezeték és lefolyó csőtörés javítása, gyors kiszállással hétvégén is!

Csőtörés javítás

A csőtörés szembetűnő és rejtett jelei

Sokan azt gondolják, hogy a csőtörést könnyű felfedezni, hiszen folyó, ömlő vízzuhatag, óriási pocsolyák, spriccelő vezetékek jelzik a helyzetet. Azonban a csőtörésnek lehetnek rejtett jelei, például amikor meg van repedve a vízvezeték, akkor szinte észrevétlenül tud hosszú időn át szivárogni, csepegni a víz. Ezért érdemes a következő apróbb, rejtett, vagy épp feltűnő jeleket figyelni. Ezek észleléskor azonnal lépni kell:

 

Vízfoltok a falon vagy a plafonon

Ha vízfoltokat észlelünk, elképzelhető, hogy egy megrepedt, szivárgó vízszállító csőből származnak. Hiszen, ha az ázás olyan helyen van, ahol egyértelműen nem származhat kívülről a víz, akkor azonnal felismerhetjük a helyzetet. Ha nehezebb megítélni, hogy csőtörés állhat-e a háttérben, akkor figyeljük meg, hogy szárad-e a vízfolt. Feltűnő jel, ha a vízfolt nem szárad meg, folyamatosan jelen van, esetleg növekszik. Ebben az esetben csőtörésre lehet gyanakodni.

Megnövekedett páratartalom a lakásban

A megnövekedett páratartalom is a víz állandó, folyamatos jelenlétére utal. Ha nincs semmilyen más olyan körülmény, amely ezt előidézheti, például új nyílászárók közelmúltbeli beszerelése, ritkább szellőztetés, és más hasonlók, akkor elképzelhető, hogy rejtett vízvezeték repedés áll a háttérben. A penészesedés is ezeket a jeleket erősíti. Érdemes leellenőrizni ilyenkor a vízszámlát, összehasonlítani a korábbiakkal, hiszen feltehetően látványosan nőtt a fogyasztás. Ha az egymással összefüggő jelek erősítik a gyanút, minél hamarabb keressen fel, és igyekszem minél gyorsabban és kíméletesen felmérni, majd megoldani a problémát.

 

Víztócsák, szivárgó víz

A víztócsák megjelenése olyannyira szembetűnő jel, hogy szerencsésnek is érezhetjük magunkat: a probléma felfedte magát. Persze a csőtörés minden esetben bosszúságot és kellemetlenséget okoz, azonban azzal, hogy felfedeztük, már egy óriási lépést tettünk a megoldás felé.

 

Csőtörés javítás

 

Csöpögő csap

A csöpögő csap nagyon becsapós tud lenni. Sokszor a csap alkatrészeinek elhasználódása, a tömítőgumi megnyúlása okozza ezt a kisebb kellemetlenséget, melyet aztán könnyen orvosolhatunk. De van, hogy nem ez áll a háttérben, hanem bizony csőtörésre gyanakodhatunk. Ha a csaptelep szétszerelése, áttisztítása, az alkatrészek ellenőrzése és a tömítés cseréje után is fennáll a helyzet, akkor nagy eséllyel nem a csap volt a hibás.

Csökkenő víznyomás a csapban

A csövek repedése, a máshol elfolyó vagy elszivárgó víz eredménye a víznyomás csökkenése a rendszerben. Ezt a vízcsapok megnyitásakor tudjuk észlelni.

 

Gyanúsan magas vízszámla

A gyanúsan magas vízszámla arra utal, hogy valahol folyik a víz. Elképzelhető, hogy csak szivárgásról van szó, azonban ez a lassú, de folyamatos csöpögés annyi elfolyó vizet eredményez, hogy annak meg kell látszania a vízszámlán. Tehát gondolkodjunk el, hogy változtattunk-e a közelmúltban a szokásainkon, ha nem, akkor a többi, rejtett csőtörésre, repedésre utaló jelet is ellenőrizzük le.

 

Pörgő vízóra

A pörgő vízóra a vízszámlához hasonló módon lehet a csőrepedés igazolója. Egyszerűen le tudjuk ellenőrizni, hogy van-e ilyen probléma. El kell zárni az érintett csapokat, és az azokat mérő vízórát kell leellenőriznünk: mozog-e akkor, amikor nincs megnyitva a csap? Minden vízórát ellenőrizzünk le, ha csőrepedésre gyanakszunk.

 

Ha ezeket a jeleket tapasztalta, az alábbi elérhetőségek bármelyikén kereshet. Fontos, hogy minél pontosabban írja le a helyzetet, hogy már a telefonos beszélgetés alapján fel tudjam mérni annak sürgősségét és komolyságát. Megpróbálok a lehető legrövidebb időn belül megérkezni, hogy megkezdhessem a felmérést.

 

Mi a következő lépés?

Csőtörés esetében nagyon fontos tényező az idő. Ne hagyjunk több vizet elfolyni, lehetőleg előzzük meg az ázás fokozódását, és a vízvezetékhálózat további romlását.

Ezért aztán minél hamarabb fedezzük fel a problémát, és minél gyorsabban kezeljük azt, annál kisebb lesz a kár. Ezért fontos már az egyeztetés során megismernem a helyzetet.

 

Kiérkezés után azonnali, gyors és lehetőleg bontás nélküli helyzetfelmérés következik. A megfelelő, hatékony és pontos eszközökkel igyekszem bontás nélkül felkutatni a szivárgás helyét. Az erre tökéletesen alkalmas, finomhangolt eszközök a csőtörés vagy a csőrepedés pontos helyének meghatározásával segítenek megelőzni azt is, hogy a javítás során nagy kárt kelljen tenni a lakásban. Ha tehát az elhárítás meg is kívánja a falbontást, nem mindegy, hogy mekkora területen végezzük el azt.

Gabona Róbert  vízszerelő

Telefonszám: 06-30-200-99-05  

Csőtörés javítás vízszerelés: Budapesten és környékén.

Csőtörés javítása hétvégén és ünnepnapokon is!

Honlap készítés