Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.01.27 14:19

Flexibilis vízcső szerelése

A vízszerelési munkákhoz többféle csövet használunk, ezek egyike a flexibilis cső. Elsősorban olyan helyeken kerül alkalmazásra, ahol nem lehet, vagy nem praktikus egyenesen futó csővel vezetni a vizet, vagy ennek megoldása csak igen problémásan lehetséges. Ilyenkor nagyon jól jönnek a flexibilis, hajlítható, hajlékony csövek.

NEM BOLDOGUL A FLEXIBILS CSÖVEKKEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Flexibilis vízcső

A leggyakrabban mosdókagylóknál, bojlereknél, WC-tartályoknál találkozhatunk ilyen jellegű csövekkel. Ha megfigyeljük ezeket, akkor láthatjuk, hogy mennyire jól alakíthatóak, és ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a falból kiérkező elzáró csappal a vízszerelő összekösse a csaptelepet, a bojler be- és kivezető csövét, vagy a víztartályt a WC-nél.
A vízszerelésben használt flexibilis csövek is többfélék lehetnek: acélszövettel borított gumicső, szövethálóval megerősített PVC csövek.


Az acélszövettel borított gumicsövekkel találkozhatunk talán leggyakrabban a lakásainkban, hiszen ezek széleskörűen felhasználhatók. A belső gumicső egészségre ártalmatlan gumiból készül, szigorú előírásoknak megfelelve, különböző kialakítással hideg- és meleg vizes csövekhez, illetve gázbekötéshez is.


A szövethálóval megerősített PVC csövek a kerti locsolótömlőhöz hasonlítanak leginkább, leggyakrabban a mosógépek bemeneti csöveként alkalmazzák.
A flexibilis csövek igen nagy előnyei, hogy velük a vízszerelési munkálatok jelentősen egyszerűsödnek, hiszen egyszerű kézi eszközök, szerszámok segítségével szerelhetők, kis erőkifejtéssel, nem szükségesek hozzájuk speciális szerszámok, vagy idomok.

 

Flexibilis vízcső élettartama

A flexibilis csöveknek is van azonban egy élettartama. Elhasználódási idejük kisebb, mint a hagyományos vízvezetékeké, ami azt jelenti, hogy időközönként ellenőrizni szükséges a minőségüket, elhasználódásuk fokát. Természetesen a flexibilis csövek esetében is érvényes, hogy a jobb minőségű csövek sokkal tovább használhatóak, mint olcsó, silány minőségű társaik.


Elhasználódásuk mértékére figyelmeztető jelekből is következtethetünk. Mindenképpen forduljunk vízszerelőhöz, ha a fém védőszövet szálkásodott, szúrósan kiállnak belőle a fémszálak, vagy a szövet korrodálódott, rozsdás. Ebben az esetben a flexibilis csövek élettartama a végéhez közelít, időszerűvé vált annak cseréje. Ezekre a jelekre már csak azért is érdemes odafigyelni, mert ha ezek a csövek kirepednek, akkor a vízhálózatban lévő 3-4 bar nyomású víz rövid idő alatt igen nagy mennyiségű vízzel képes elárasztani a lakásunkat, főleg akkor, ha éppen nem tartózkodunk odahaza.


Éppen emiatt ütemezzük be körülbelül öt-hat évante, hogy vízszerelő szakemberrel ellenőriztetjük a flexibilis csöveink állapotát, de mi ennél sűrűbben is vethetünk rá egy pillantást, és ha a figyelmezető jelek bármelyikét észleljük, akkor azonnal kérjünk cserét, szintén vízvezeték-szerelőtől.

Honlap készítés