Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.10.22 09:24

Miért különleges a darálós WC?

Mikor egy új lakás, esetleg üzlet, vagy nyaraló kialakítását tervezzük, gyakran találkozunk olyan technikai problémákkal, melyek megakadályoznak minket terveink kivitelezésével. Ilyen akadály lehet a csatornahálózat kialakítása is. Hiszen a fürdőszobát, vizesblokkot csak ott helyezhetjük el, ahol megoldható a víz befolyása, na és persze az elvezetése. Ez a helyzet például a mosdóval. Milyen kínos, ha egy kisméretű lakást menő apartmanná szeretnénk alakítani, de a vizesblokk helye korlátoz minket? Vagy éppen üzlethelyiséggé alakítanánk egy forgalmas helyen lévő szuterént, de a törvény szerint ehhez kötelező mosdóval is rendelkeznie? Szerencsére erre lehet megoldás a darálós WC, mely meglepően régi találmány, csak nem terjedt el a köztudatban. Csak azok ismerik, akiknek szükségük van rá. Vagy talán ők sem.

 

ELDUGULT WC CSÉSZÉJE?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

 

HÍVJON BIZALOMMAL!

 

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

 

Miért különleges a darálós WC?

 

Mit fed a darálós WC fogalma?

 

Egy olyan eszközt, amely 32 mm átmérőjű csövön képes elvezetni a vizet, a szennyvizet. Így már érthető, hogy miért lehet sok esetben egyetlen megoldás a darálós WC. Ráadásul a működési elve szerint egy szivattyúval működik, így tehát a gravitációnak ellentmondva egy bizonyos magasságon át is tudja emelni az elvezetendő vizet. Pontosan 9 méteres magasságról van szó. Így tehát a darálós WC a legalkalmasabb, sőt, egyetlen megoldás egy olyan helyen, ahol a csatornaszint magasabban van, mint a vizesblokk.

 

Hogy hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a készülékben lévő szivattyú apró késekkel van felszerelve, tulajdonképpen egy daráló-aprító szerkezettel bír. Így aztán a szennyeződést olyan híg állagúvá alakítja, hogy az minden probléma nélkül elfolyhasson egy vékony csövön keresztül is.

 

Bizonyos típusokra zuhanyt, sőt kádat vagy mosdót is ráköthetünk egy vízszerelő segítségével. Így aztán bárhol létrehozhatunk egy vizesblokkot, kis fürdőszobát, de a konyhai vízelvezetést is megoldhatjuk vele. Kialakítása pedig nem bonyolult, bekötése egyszerű, és semmilyen engedély nem kell hozzá, így aztán rövid idő alatt telepíteni lehet egy ilyen rendszert.

 

Mikor lehet megoldás?

 

Napjainkban egyre nagyobb divat kis lakásban élni, és persze az ingatlanpiac állása is kompromisszumos döntésekre kényszeríthet minket. Azonban ennek köszönhetően egyre több ötletes belsőépítészeti megoldás születik a kisméretű lakások minél komfortosabb átalakítására, a tér minél hatékonyabb kialakítására. Sokszor azonban a megálmodott átalakulástól maga a vizesblokk, a vízelvezetés kérdése választ el minket. Erre szerencsére megoldást nyújthat ez a technológia. Így aztán sokkal szélesebb mozgásterünk lesz egy lakás átalakítása során. De nem csak kis lakások problémája lehet a vizesblokk. Kiváló példa erre a méltán divatos loft lakások helyzet is. Itt a nagy, egybefüggő térből csak ezeket az intim helyiségeket szeretik leválasztani, hiszen a tér monumentalitása adja a loft jelleg lényegét. Ráadásul a loft lakások, legalábbis az eredeti loft lakások, általában átalakított üzemi épületek, gyárak, malmok. Itt azonban végképp problémás lenne a vizes helyiség kialakítása egy ilyen ötletes megoldás nélkül.  De egy üzlethelyiség kialakítása során is szükség van mosdó kialakítására. Olyan esetekben is szerencsés megoldás lehet a szivattyús, darálós kialakítású WC, ahol nehéz, vagy lehetetlen engedélyt szerezni ilyen komoly átalakításra. Például egy műemlék épületben, vagy esetleg egy olyan lakóközösségben, ahol sok az akadékoskodó szomszéd. Nagy ennek a rendszernek, hogy mivel kialakítása nem jár komoly bontással és átalakítással, így általában nincs is szükség engedélyekre hozzá.

A darálós WC fajtái

Két típusú darálós WC létezik. Az egyik, tulajdonképpen egy kompakt átemelő egység, melyre több fogyasztót is rá tudunk kötni, így nem csak WC, hanem zuhanyzó, mosdó vagy mosogató kialakítására is alkalmas. Tulajdonképpen egy eszköz, amely komplett vizesblokkot képes pótolni. Ezt a konstrukciót a hagyományos WC csészéje mögé szokták elhelyezni, amennyiben persze WC-t szeretnének általa kialakítani.

 

A másik típus a kerámiás változat, ebben az esetben a darálós WC-t egybeépítik a kerámia WC csészével. Így értelemszerűen ez a változat akkor választható, ha tényleg csak WC céljára van szükségünk magára az eszközre. Azonban ebben az esetben érdemes is a kerámiával egybeépített kivitelt választanunk, ugyanis sokkal helytakarékosabb és elegánsabb, kompakt kis eszközről van szó, mely egy kényszerből kialakított toaletthelyiségnek is méltó megjelenést biztosít.

 

A darálós WC tehát sokféle problémára nyújt kompakt megoldást. Azonban két dologra oda kell figyelnünk vele kapcsolatban: alkalmazkodnunk kell az eszköz terhelhetőségéhez. A másik fontos dolog pedig az, hogy minél ismertebb és megbízhatóbb márkát válasszunk, mert sok rossz minőségű termék van a piacon.

Honlap készítés