Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.02.10 13:27

Mikor hívjunk vízszerelőt?

A vízszerelés, mint szakma egy igen széles körű tevékenységet foglal magában, egy háztartásban több alkalommal szükségünk lehet vízszerelőre, és nem csak akkor, ha valamilyen meghibásodás történik.

NEM BOLDOGUL A CSŐTÖRÉSSEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Vízvezetékek

A háztartási vízvezeték-hálózat, mely mind a fürdőszobában, mind a konyhában (különálló WC esetén a WC-ben) megjelenik, ritkán okoz problémát, ha azt szakemberrel építtettük ki. A későbbi gondok elkerülése érdekében tehát újonnan épülő ingatlanok vagy felújításra kerülő lakások, családi házak esetében mindig szakképzett vízszerelővel végeztessük a hálózat kiépítését. Ugyan laikusok, barkácsolni szeretők is érthetnek némiképp a vízszerelési munkálatokhoz, de a biztonságos és sokáig problémamentesen működő vízvezetékekhez szükséges a szakember.

Az évek múlásával még a legjobban kiépített vízvezeték-hálózat is elhasználódik, a fémrészek korrodálódnak, előfordulhat a csövek kilyukadása, szivárgása, mely jelentősen megemelheti a vízdíjszámlánkat, főleg, ha a víz szivárgását csak későn észleljük. Árulkodó lehet a folyamatosan pörgő vízóra, az ázó falrészlet, az ismeretlen eredetű víz. Ilyenkor haladéktalanul hívjunk vízszerelőt, aki megkeresi a probléma okát és helyét, és kicseréli az elhasználódott, szivárgó csöveket, helyreállítja a csőtörést.

 

Háztartási gépek

Manapság igen gyakori, hogy mosógépet, mosogatógépet szereltetünk a konyhabútor alá. Ez nem egyszerű feladat, annál is inkább, mert egyrészt ki kell építeni számukra mind a vízvezetéket, mind a szennyvízelvezetést. Nem véletlen, hogy általában a mosogatógép vagy a mosógép ilyetén beépítésére nagyobb felújítások során szokott sor kerülni. A megfelelő hálózat kiépítését mindenképpen bízzuk szakemberre, a csövek kiépítése előtt konzultáljunk azzal a vízszerelővel, aki később a háztartási gépeket is be fogja szerelni. Nem árt, ha a vezetékek kiépítésének időpontjára már megvásároljuk a mosogatógépet, mosógépet, így a szakember pontosan meg tudja állapítani, milyen szerelvényekre lesz szükség beszerelésükhöz.

 

Szaniterek beszerelése

A szaniterek beszerelését, cseréjét is akkor tudjuk a legnagyobb körültekintéssel végezni, ha azt szakemberre bízzuk. A mosdókagylóhoz beépítendő flexibilis csövek, a WC-tartály helyes bekötése mind olyan feladat, amely szakértelmet kíván. Ezeknél milliméter pontosságú illeszkedésekre van szükség a szivárgásmentes működéshez, egy szakember tudja legjobban, hogy hová milyen tömítések, szigetelések szükségesek. A tartály felszereléséhez vagy a mosogató beépítéséhez sokszor nem elegendőek a dobozban megtalálható rajzok, hiszen azokon sokszor még egy vízszerelő sem tudna tájékozódni.

 

Duguláselhárítás

Kevesen tudják, hogy a vízszerelők többsége duguláselhárítással is foglalkozik, bár vannak néhányan, akik csak az egyikkel vagy csak a másikkal. E két szakma szorosan kapcsolódik egymáshoz, így tulajdonképpen ugyanazt a szakértelmet kívánja a dugulások elhárítása is. A legtöbb vízszerelő emiatt rendelkezik azokkal az eszközökkel is, melyekkel könnyen és gyorsan, és ami a legfontosabb: bontás nélkül is megszüntethetők a legmakacsabb dugulások is.

 

Honlap készítés