Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2021.05.12 14:49

Mosogatógép bekötése csapra

A mosogatógép bekötése viszonylag egyszerű. Többféle módon lehet véghez vinni, lehetőségeinktől függően. Ha nincs külön mosogatógép előkészítés, vízkiállás, akkor a csapra kell kötni a mosogatógépet. Nézzük, hogyan csináljuk.

NEM BOLDOGUL A MOSOGATÓGÉP BEKÖTÉSÉVEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

A csövek bekötése

A mosogatógép bekötésének lényegi része természetesen a mosogatógép csöveinek bekötése. Általában viszonylag egyszerűen működik. Ha van előkészített vízkiállásunk, akkor mindenképpen.

 

Léteznek melegvízzel és hidegvízzel működő mosogatógépek. Az utóbbi típus esetében maga a gép melegíti fel a vizet megfelelő hőmérsékletre. Ezek a gépek az elterjedtebbek, és az általánosak. Általában a mosogatógépet egy tartozék tömlővel kell a vízkiállásra kötni. Ez az egyszerűbb eset. Ezek a tartozék csövek általában 100-160 cm-esek. Ha a méretük nem elég, mert távol van a mosogatógép a vízkiállástól, akkor meg kell hosszabbítani a tömlőt. Ez esetben hívjunk vízvezeték szerelőt.

 

A befolyó vízkiállásra kell csatlakoztatni a tömlő egyik végét, méghozzá az egymenetes hollander segítségével. Ez egyébként pofonegyszerű. A tömlő másik pedig elvileg a géphez van építve.

 

A mosogatógép öblítőcsövét egyébként a kivezetőhöz kell csatlakoztatni. Ezt a vízleeresztő tömlőt csőbilinccsel tudjuk rögzíteni. De most nézzük meg, mi a helyzet akkor, ha csapra kell kötni a mosogatógépet?

 

A mosogatógép bekötése csapra: hogyan csináljuk?

A mosogatógépet csapra lehet kötni sarokszeleppel és mosogatótöltő szeleppel is. A sarokszelepet a mosogató alatt kell keresni. Ha a sarokszelep nem kombinált, tehát korábban nem volt még rákötve mosogatógép, akkor le kell cserélnünk azt egy kombinált változatra.

 

A kombinált sarokszelep segít abban, hogy elválasszuk a mosogató csapját a mosogatógép csapjától. Hiszen így lehet külön-külön elzárni őket, tehát egymástól függetlenül használni.

 

A sarokszelepnek két kimeneti része lesz így. A vastagabbikat szokták a mosogatógép csövére gyártani, ide kössük be a mosogatógépet, a kisebbik, vékonyabbik cső pedig a mosogatóé lesz, ezt kell a sarokszelep másik csatlakozójára kötni.

  

A mosogatógép bekötése csapra nem csak sarokszeleppel, hanem mosogatógéptöltő szeleppel is lehetséges. Ha nincs sarokszelep előkészítve, illetve mosogatógép kiállás sincsen, akkor a csapokhoz tervezet mosogatógép töltőszelepét kell használnunk.

 

Ennek a szelepnek is az a feladata, hogy a mosogató és a mosogatógép külön használható legyen. Működési elve szinte teljesen megegyezik a kombinált sarokelemével. Csak épp más helyzetben kényszerülünk a használatára. Ezt a szelepet a falicsap elé kell beépíteni. Azonban annyival nehezebb lesz a dolgunk, hogy el kell zárnunk a központi csapot, víztelenítenünk kell a mosogató csapját, majd pedig el kell távolítani a csapot a vezetékről.

 

Ha a mosogatógép bekötését a csapra ezzel a módszerrel végezzük, mind a meleg, mind a hideg vizet el kell zárnunk, és vízteleníteni a csapot. Majd a csapot eltávolítjuk a vezetékről, és a hidegvíznek szánt vezetékre szereljük fel a töltőszelepet. Arra pedig a mosogatógép vízvezetékét.

Honlap készítés