Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.11.12 12:26

A vízvezeték szerelés menete

Kit ne bosszantana egy váratlan csőtörés, dugulás otthonában, esetleg valamelyik csaptelep használhatatlanná válása, a szivárgó víz, foltok a falon. Azonban mikor a probléma jelentkezik, a bosszankodás helyett érdemes azonnal a célra fókuszálni. Próbáljuk meg minél alaposabban feltárni a probléma okát, körülményeit. Előfordulhat, hogy könnyen megoldható apróságról van szó, persze abban az esetben is érdemes tájékozottnak lennünk, ha végül nem házilag megoldható vízvezetékszerelésre, hanem szakember beavatkozására kerül végül sor. Hiszen amikor vízvezeték szerelő szakembert hívunk, akkor vagyunk a lehető leghatékonyabbak, ha akár már a telefonba pontosan körülírjuk a problémát, annak felfedezésének előzményeit.

 

VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

 

HÍVJON BIZALOMMAL!

 

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Hogyan zajlik?

 

A legelső lépés tehát a tájékozódás. Először mi magunk próbáljuk meg felfedezni, meghatározni, hogy miről van szó. Persze ez a helyzet sürgősségén is múlik, hiszen, ha bokáig ér a víz a lakásban, akkor nyilván ne kezdjünk el körülményesen vizsgálódni.

Hogyan határozzuk meg a probléma súlyosságát, a vízvezeték szerelő segítségének szükségességét?

Például, ha egy csöpögő csappal van dolgunk, érdemes körbejárnunk a problémát, először ellenőrizzük le a csapszár végén található szűrőket, hiszen előfordulhat, hogy csak ezeket kell megtisztítanunk a vízkőtől. A csaptest alján lévő gumitömítést is könnyű lecserélni, érdemes tehát erre is egy pillantást vetni, hátha csak a gumigyűrű szakadt el, vagy engedett feszességéből.

Hasonló a helyzet a csőtöréssel. Persze ebben az esetben nem oldhatjuk meg külső, szakmai segítség nélkül a problémát, azonban annak meghatározásában segíthet, ha tájékozódunk. Például nézzük meg, hogy pörög-e a vízóra, ha minden csap alaposan el van zárva, így aztán biztosra tudhatjuk, hogy tényleg szivárog valahol a víz. Ráadásul a vízóra beazonosításával már könnyű dolga lesz a szakembernek a vízvezetéken keletkezett repedés feltárása, a csőtörés elhárítása során, hiszen segítettünk gyorsan és hatékonyan meghatározni a probléma helyét.

 

Miután házhoz jött a vízvezeték szerelő, nekünk a pontos tájékoztatáson kívül már nem igen van lényegi feladatunk. A legtöbben ilyenkor mély levegőt vesznek, és két ujjukat keresztbe rakva mantrázzák, hogy “ugye nem lesz falbontás?”. Nem, szerencsére sokszor nem kerül sor falbontásra. Mivel napjainkban már rengeteg olyan eszköz áll a vízvezeték szerelő rendelkezésére, melyek akár a probléma feltárásában segítenek anélkül, hogy a lakáshoz komolyabban hozzá kelljen nyúlniuk, de olyan eszközök is léteznek, melyek a probléma elhárításának kivitelezésében nyújtanak megoldást, minden rombolás nélkül. Ez azon is múlik, hogy mennyire felkészült, illetve jól felszerelt, naprakész tudású vízvezeték szerelőt hívunk, de persze senki nem ígérheti meg, hogy nem fog rombolással járni a művelet, amíg fel nem tárta a csőtörés vagy más probléma mértékét. A falbontás szükségessége ugyanis a vízvezetékhálózat állapotán múlik, és persze sok egyéb körülményen.

 

A szerelő tehát általában első lépésben tájékozódik, és felméri a helyzetet. Eldönti, hogy milyen eszközre lesz szüksége a probléma pontos meghatározásában. Például falon belüli csőtörés esetén annak helyének meghatározásában.

 

Csőtörés esetén annak jeleit vizsgálja meg, majd a repedés mérete, a probléma mértékének megállapítása után következik annak elhárítása. A csaptelepek, WC tartályok vagy WC csészék körüli problémák esetén a szivárgás helyének felmérése, esetleges alkatrészcsere szükségességének megállapítása a teendő. A flexibilis gégecsövek, esetleg a szifonok egyes elemei, máskor a csaptelep szokott lenni a hibás. 

 

A problémaelhárítás, a szerelés során akkor tud igazán hatékony lenni a szerelő, ha modern eszközöket és naprakész szaktudást, és persze több éves tapasztalatot vet be. Egyszerre.

Napjainkban már nagyon sok területen léteznek olyan eszközök, melyekkel falbontás, rendetlenség nélkül, hatékonyan és gyorsan lehet megoldani a problémát. Ilyen eset a csőtörés, de a duguláselhárítás is.

 

Hogyan találjunk jó szakembert?

A jó szakember megtalálásához nincsen tökéletes tipp. Tájékozódjunk. Nézzük meg a vízvezeték szerelő árait, próbáljuk meg kikövetkeztetni felkészültségét. Például megemlíti-e, hogy milyen eszközökkel dolgozik? Érdemes utánajárni a kiszállási területnek is, hiszen sokszor korlátozott. Például van olyan vízvezeték szerelő, aki egész Pest megyében házhoz megy, mások azonban csak kisebb területekre korlátozódnak. Ugyanez a helyzet a többi megyével, de magával a fővárossal is.

 

Ha Budapesten keres szakembert, akkor hívjon minket! Minden esetben igyekszünk gyorsan, hatékonyan eljárni.

Gabona Róbert vízszerelő szakember, Tel: 06-30-200-9905

Honlap készítés