Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.02.22 12:07

Csöpögő csap javítása - Ha már nagyon idegesíti a csöpögő víz hangja

Minden háztartásban előfordulhat, hogy csöpögni kezd valamelyik csaptelep. Ez az alig érzékelhető jelenség nagyon sok víz elfolyásához és tetemes vízdíjszámlához járulhat hozzá, ha nem vagyunk résen, és nem cseréljük ki vagy javíttatjuk meg a csöpögő csaptelepeket.

 

NEM BOLDOGUL A CSAP CSÖPÖGÉSÉVEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

 

Csöpögő csap javítása - Ha már nagyon idegesíti a csöpögő víz hangja

 

A csöpögő csap jelensége mindannyiunk számára ismert jelenség, hiszen szinte nincs olyan otthon, ahol előbb-utóbb ne romolna el valamelyik csaptelep, vagy kezdene ereszteni a WC-tartály. A jelenségre általában már csak akkor figyelünk fel, amikor a csöpögés intenzívebbé, majd később zavaróvá válik, és a legtöbben csak ilyenkor kezdünk intézkedni. Pedig jó, ha tudjuk, hogy egy-egy csöpögő vízcsap már egy nap alatt is tetemes mennyiségű vizet képes leengedni a lefolyón.

 

Számoljunk utána, mennyi víz csöpöghet el!

Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, mennyi víz csöpög el egy nap alatt egy csöpögő csapból, természetesen tudnunk kellene, hogy milyen a csöpögés intenzitása, így most csak hozzávetőleges számolást végezhetünk. Tegyük fel, hogy egy közepesen intenzíven csöpögő csapról van szó, ami percenként 10 csepp vizet ereszt le a lefolyón. Ez a mennyiség naponta négy liternyi elpazarolt víznek felel meg, egy hónap alatt pedig már 120 liternyi víz veszett kárba. Ha a csap már ennél is gyorsabban csöpög, akkor naponta egy kádnyi mennyiségű tisztított ivóvíz is a lefolyóban landolhat. Ez nem csak a mi pénztárcánkat terheli meg fölöslegesen, hanem ha jobban belegondolunk, a környezetünkre is káros hatással van.

Az ivóvíz tisztítására fordított energia (legyen szó központi víztisztító bázisról, vagy otthoni víztisztító berendezés használatáról), a víz szállítása, majd a csatornába kerülő víz szennyvízként való kezelése, tisztítása mind olyan folyamatok, melyek ebben az esetben plusz terheket rónak a környezetre, teljesen hiába.

 

Egy csöpögő csap megjavítására egyedül is vállalkozhatunk, ám ha tartunk attól, hogy a vízcsap szétszerelése után majd nem tudjuk újra összeszerelni a csaptelepet, akkor mindenképpen forduljunk vízszerelő szakemberhez!


A csaptelep csöpögésének megszüntetéséhez nem szükségesek különleges eszközök, csak olyanok, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak, de a szakszerű javításhoz már szükséges speciálisan erre a célra gyártott szerszám. A csaptelepek felépítése és működési elve minden típus esetében megközelítőleg azonos, annak ellenére, hogy kinézetre nagyon eltérőek lehetnek. A csöpögés elhárítása csupán néhány percet vesz igénybe, ehhez nem árt tudnunk néhány dolgot a csaptelepek működési módjáról. A víz csöpögése abban az esetben következik be, amikor a csaptelepben található betétek vagy kerámialapok túlzottan elkopnak, a szelepfészkek betörnek, vagy a sok használat következtében eldeformálódnak.

 

A csaptelep csöpögésének megszüntetéséhez nem szükségesek különleges eszközök

 

A legtöbb esetben nem elég a csap betétjének cseréje, mert ez önmagában nem biztos, hogy megszünteti a problémát, szükség lehet szelepfészek marásra is. Előfordulnak olyan esetek is amikor a csöpögő csap javítása már megoldható, ilyenkor a következő lépés a csaptelep csere. Bármelyik eset fordul is elő, célszerű vízszerelő segítségét kérni. A csap szétszerelését csak a vízvezeték elzárása mellett lehetséges, ez lehet szakaszoló, vagy a lakás fő elzárója.


A csaptelep károsodásához a legtöbb esetben hozzájárul a víz minősége, és a használat módja is.

Honlap készítés