Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.02.18 12:48

Mosógép bekötése, vízszerelése

Egy mosógép bekötése nem tartozik a nehéz, megoldhatatlan feladatok közé, természetesen, ha nem akarunk túl sok bonyodalmat, mindig hívhatunk vízszerelőt.

NEM BOLDOGUL A MOSÓGÉP BETÖÉSSEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Ahhoz, hogy egy mosógépet bekössünk, nem árt, ha elolvassuk a gyártó által mellékelt használati és beüzemelési utasítást.  

 

Először is nézzük meg, hogy milyen tartozékokat adtak a forgalmazók a mosógépünkhöz, és írjuk össze, hogy ezeken kívül mire lesz szükségünk. Általában tartozék a szennyvíz-kifolyócső íves akasztóval, és a vizet bevezető gumicső, attól függően, hogy hová kötjük be, szükségünk lesz még zárókupakokra, csőfogóra, esetleg csavarhúzóra.

 

A gépet áramtalan állapotban szereljük be, és ügyeljünk arra is, hogy a vízcsapok zárt állásban legyenek.

 

Állítsuk a kívánt helyre a mosógépet, beüzemelés előtt várjunk néhány órát, amíg a gép felveszi a szobahőmérsékletet. Mielőtt mosógépet vásárolunk, általában elkészítjük a kiállásokat, a mosógép tervezett helyére, ám ha használt lakást vásárolunk, ott nem biztos, hogy ezek a kiállások a kívánt helyre ki vannak építve. Ilyenkor két dolgot tehetünk: vagy meghosszabbítjuk a be- és kifolyócsöveket, vagy új kiállásokat készítünk a kívánt helyre.

Ez utóbbira azonban inkább hívjunk vízszerelőt, aki ezt profi módon elkészíti. Ilyenkor ugyanis már olyan szerszámok is szükségesek lehetnek, amelyek otthon nem állnak rendelkezésre, és falbontásra is sor kerülhet. A csöveket pontosan kell összeillesztenünk, a nagyobb szennyvízcsőbe vezetnünk, amelyek mind csöpögés vagy vízfolyás forrásai lehetnek a jövőben, ezért nem árt szakemberre bíznunk a vízszerelést.

A mosógép kicsomagolása után fontos, hogy az összes dobrögzítő csavart eltávolítsuk a mosógép hátuljáról, ha ez elmarad, akkor komoly károsodás léphet fel a mosógép első beüzemelésekor. A csavar helyinek lefedésére általában tartozékként csomagolnak a mosógéphez műanyag zárókupakokat, melyeket ezekre a helyekre kell felrögzíteni.


Először csatlakoztassuk a befolyócsövet a vízkiállásra, ez vagy a falon vagy a mosdó alatt található, konyhai bekötés esetén a munkapult alatt helyezkedik el. Ne felejtsük el a csatlakoztatás előtt a tömítéseket is beletenni a csatlakozóba, ezzel megakadályozhatjuk a víz szivárgását. Ha csatlakoztattuk a csövet, akkor nyissuk meg a vízcsapot, hogy ellenőrizzük, szivárog-e valahol a víz.

Ezután már csak a kifolyócső csatlakoztatása marad hátra, ma már erre a célra is szoktak készíteni kiállást a falban, erre érdemes bilinccsel rögzíteni a csövet, hogy a nagyobb nyomás miatt se tudjon leugrani róla. Ha nincs ilyen kiállás a falon, akkor a szennyvizet egyszerűen bevezetjük a kádba vagy a mosdókagylóba, ám mindenképpen esztétikusabb és praktikusabb megoldás, ha előre készítünk kiállást.


Ha ezzel is készen vagyunk, tehát kész a mosógép szennyvíz bekötése, akkor állítsuk be a mosógép lábait, hogy ne billegjen a gépünk üzemelés közben.

 

Ha még most is túlságosan bonyolultnak tűnik a mosógép bekötése, akkor kérem hívjon:

Gabona Róbert vízszerelő 06-30-200-99-05

Honlap készítés