Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2019.02.25 14:50

Vízvezeték elvezetése falon kívül

Ma már a legritkább esetben alkalmazunk falon kívüli vízvezetékeket. Egyszerűen nem szépek, akadékoskodnak és miért lennének szem előtt, ha el is tudjuk rejteni őket a falban? Az egyetlen probléma szivárgás vagy más meghibásodás esetén jelentkezik, akkor viszont bontásra van szükség, ami nem kis felfordulást okoz. Mindezek elkerülése érdekében egy új vagy felújított vízvezeték hálózatot mindig ellenőrzés után állíthatunk üzembe, illetve falazunk be.

NEM BOLDOGUL A VÍZVEZETÉK ELVEZETÉSÉVEL?

EGYÉB VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Egy új vagy felújított vízvezeték tesztelése során két fő dologra kell figyelnünk; a dugulásra és a szivárgásra.

Egy új vízvezeték eldugulása szerencsére nagyon ritka jelenség és szinte minden esetben a kivitelezés tehető felelőssé. Általában az okoz ilyen problémát, ha valamilyen szerelési segédanyag, ragasztó vagy tömítés kerül a hálózatba. Ilyen esetekben nincs más teendő, mint megkeresni a dugulás okát és megszüntetni azt. A dolgot nehezítheti, hogy egy kisebb szűkület csak kisebb nyomásvesztést okoz, felületes vizsgálódás során pedig észrevétlen maradhat. Ezért a nyomáspróba alkalmával érdemes nagyobb figyelmet fordítani minderre.

Gyakrabban előforduló hiba viszont a hálózat szivárgása. Ezért a befalazás előtt a vízvezeték nyomáspróbája elengedhetetlen. Ez egyébként nem csak a vízvezetékekre, hanem a fűtési rendszerekre is érvényes. 

Vízszerelés tesztelése falazás előtt

Az újonnan elkészített vízhálózat hibátlan működésében akkor sem lehetünk 100 százalékosan biztosak, ha a legnagyobb odafigyeléssel végeztük a munkát vagy a legjobb vízszerelő mestert bíztuk meg. Mindenképpen nyomáspróbára van szükség, amely felfedi az esetleges hibás pontokat.

A kültéri és beltéri ivóvízhálózatok tesztelését a városi vízhálózat nyomásának másfélszeresével végezzük. Ez az érték elméletileg szavatolja, hogy amennyiben hibátlan működést tapasztalunk, a jövőben sem lesz problémánk.

A hálózat feltöltése és tesztelése két alkalommal történjen, illetve a két tesztelés között teljen el néhány óra! Mindkét megfigyelés esetén szükséges a teljes vezeték, különösen pedig a csőkötések és elzáró idomok alapos megfigyelése. Ha nem tapasztalunk semminemű hibát, megtörténhet a falazat vagy a burkolat beépítése.

Sajnos nincs garancia arra, hogy a jövőben nem jelentkeznek problémák. Előfordulhatnak olyan rejtett anyaghibák, amelyek csak évek múltán derülnek ki. Általában mégis a különböző menetes idomok, préselt kapcsolások, forrasztások és a tömítéssel alkalmazott szerelvények jelentik a nagyobb kockázati tényezőt. Ezért ajánlott a falban toldás nélküli csöveket alkalmazni.

Honlap készítés