Elérhetőség

S.O.S Vízszerelés,

Duguláselhárítás, 

Gyorsszolgálat

Vízvezeték szerelő
Telefon:

06 30 200-9905

Gabona Róbert


Hétvégén és ünnepnapokon is!

vízszerelés

Bejegyzések
2021.04.08 15:56

Vízvezetékszerelés a falban - hogyan történik?

A csövek nagyrésze bizony a falban fut. Ez pedig problémát okozhat vízszerelés közben. Ha aggódunk, hogy a vízszerelő falbontás nélkül is megoldja-e a szerelést, akkor érdemes utána olvasni a témának.

Vízvezetékek húzódnak a falban

VÍZSZERELÉSI GONDJA AKADT BUDAPESTEN VAGY VONZÁSKÖRZETÉBEN?

HÍVJON BIZALOMMAL!

GABONA RÓBERT

06-30-200-99-05

Mikor okozhat gondot a rejtett vízcső?

Akkor merülhet fel probléma a falban található vízcsövekkel kapcsolatban, ha komolyabb dugulásra, esetleg csőtörésre gyanakszunk. Egyébként az előbbi könnyen eredményezheti az utóbbit, ez is ok arra, hogy a probléma észlelése után minél hamarabb hívjunk a vízszerelőt.

 

A falban található vízcsövekhez hozzá kell férni ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani a probléma pontos helyét, súlyosságát. Valamint persze ahhoz is, hogy a vízszerelő javaslatot tudjon tenni a megoldásra. Erre többféle lehetőség van. Érdemes azonban előre felkészülni az ehhez hasonló esetekre, amikor a fürdőszobánkat tervezzük.

Vízcső keresése a falban

Hogyan történik a vízszerelés során a probléma megállapítása? Természetesen a szerelőajtónak köszönhetően sokkal könnyebb hozzáférni a csövekhez. Viszont érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan hogyan történik, akár a hagyományos téglafal esetében a problémafeltárás.

 

A kiérkező szakember a vízszerelés megkezdése előtt felméri a terepet, érdemes minél részletesebben tájékoztatni a problémáról, annak jeleiről. Így pontosabban be tudja lőni a csőrepedés vagy akár a dugulás helyszínét. Ehhez megfelelő eszközöket is használ. 

 

Általában hőkamera és fémdetektor szokott a vízszerelőnek segítséget nyújtani a csövek problémáinak felfedezésében.

Milyen anyagból készülnek a falban lévő vízcsövek?

A falban lévő vízcsövek tulajdonságaival is érdemes tisztában lennünk, hiszen előfordulhat, hogy egy régi építésű házban élünk, és érdemes lecserélni a vízcsöveket. Vagy legalább ismerni a gyengepontjaikat.

 

A vízcsövek anyagai között megtalálható az ólom, amely nem csak drága, de mérgező is, ezért folyamatosan lecserélték már az ebből készült vízcsöveket.

 

Hasonlóan kivonták már a horganyzott vascső is, melyet technikai okokból nem használnak ívóvízszállításra. A PVC csöveket szennyvízszállításra használják. A rézcsövek akár 100 évig is használható, tartós és megbízható anyagai a vízszállításnak, az újabb házakba azonban már többrétegű csövet szoktak beépíteni. Az ötrétegű csövek nagyon jól terhelhetőek, ellenállóak. Alumínium és műanyag vannak megfelelő kötőanyaggal egymásra dolgozva benne.

 

Vízszerelés gipszkarton falban

Manapság nagyon divatos megoldás gipszkarton fallal alakítani a fürdőszobát, elrejtve velük a csöveket. Ha azért aggódunk, mert a későbbi vízvezeték szerelés miatti hozzáférést problematikusnak tartjuk, akkor nyugodtan választhatjuk a gipszkartonos megoldást. Egyszerű kezelni, használni, bontani, de szerelőfalat is építhetünk rá. Sőt, sok esetben ez kifejezetten javasolt is.

 

Ha gipszkartonfalba szeretnénk elrejteni a vízcsöveket, akkor nem lesz nehéz dolgunk szereléskor. Azonban arra ügyelni kell, hogy vizes helyiségben használható, impregnált gipszkartonfalat válasszunk. Ez általában zöld színű, innen lehet felismerni.

Honlap készítés